Mercedes i Esplanade – simboli kvalitete Hrvatima

Autor: Nikolina Buljan, VLM , 18. listopad 2011. u 17:50

Najkvalitetniji političari su Angela Merkel i Barack Obama

Nudimo vam neograničenu svotu novaca na računu i možete voziti koji god automobil zaželite. Ne, hvala, uljudno se zahvale Hrvati, mi cijenimo kvalitetu. Vozit ćemo Mercedes, BMW, Volkswagen ili Opel. Iza Opela na red dolazi Audi.

Ovo su rezultati prvog hrvatskog QUDAL – Quality – DEEPMA istraživanja koje je u rujnu ove godine za tvrtku Axios proveo u Hrvatskoj Centar za istraživanje GfK na više od 200 kategorija. Naime, radi se o istraživanju koje pokazuje preferencije, mišljenja i iskustva hrvatskih građana kada je riječ isključivo i samo o kvaliteti.

Prema istraživanju, najkvalitetnijim automobilima Hrvati redom smatraju Mercedes (17 posto), BMW (10,2 posto), Volkswagen (9,5 posto), Opel (7 posto), Audi (5,7 posto), Peugeot (5,2 posto)…

Istraživanje je bilo postavljeno tako da se građanima dalo da biraju ono što smatraju najkvalitetnijim s pretpostavkom da novac nije prepreka. U takvim uvjetima, kažu rezultati, najradije bi noćili u hotelu The Regent Esplanade Zagreb jer je najkvalitetniji. Slijedi ga Sheraton Zagreb Hotel sa 7,2 posto glasova, a potom The Westin Zagreb Hotel s 5,1 posto glasova. Više od 40 posto ispitanih građana odgovorilo je kako ne zna u kojem bi hotelu noćili jer ni ne znaju koji je najkvalitetniji.

“Projektom QUDAL (QUality meDAL) građanima želimo poručiti da imaju potpuno pravo živjeti kvalitetnije i zahtijevati na tržištu veću kvalitetu za svoj novac. Pravo na kvalitetu i kvalitetniji život posebice je aktualno danas – u trenutno iznimno zahtjevnom ekonomskom okruženju” kaže Robert Slavečki, QUDAL.

Postavljeno je pitanje i o najkvalitetnijim političarima. Njemačka kancelarka Angela Merkel u toj kategoriji odnijela je 33,5 posto glasova, američki predsjednik Barack Obama 15,6 posto glasova, a ruski premijer Vladimir Putin 1,7 posto glasova.

Kada se o kvaliteti u glazbi radi, na vrh stavljaju pjevačku zvijezdu Zlatana Stipišića Gibonnija, slijedi ga Oliver Dragojević, a treće mjesto zauzeo je Mate Mišo Kovač koji već dugo nije aktivan na pjevačkoj sceni. Njega na četvrtom petom i šestom mjestu slijede Severina Vučković, Nina Badrić i Jelena Rozga. Od stranih grupa tu su broj jedan U2, potom legendarni Beatlesi i Rolling Stonesi te Red Hot Chili Peppersi.

Najkvalitetniji prema izboru Hrvata dobit će Medalju QUDAL – QUality meDAL. “Želja nam je nagraditi one koji se trude potrošaču dati najveću kvalitetu, ali isto tako poručiti i onima drugima da snižavanjem kvalitete, kako bi isključivo i samo postigli nižu cijenu, dugoročno štete ne samo kupcima već i sebi” ističe Robert Slavečki, jedan od idejnih tvoraca projekta certificiranja i nagrađivanja QUDAL – QUality meDAL.

Inače, kao i Best Buy Award, i QUDAL certifikacijska shema u cijelosti je razvijena u Hrvatskoj od strane hrvatske tvrtke AXIOS, nekoliko domaćih tvrtki i uz savjetodavnu pomoć renomirane međunarodne konzultantske organizacije PWC (PricewaterhouseCoopers) te stručnjaka iz zagrebačkog odvjetničkog ureda Vukmir & Associates koji su odigrali ključnu ulogu kada je riječ o pitanjima vezanima uz domaću i posebice međunarodnu zaštitu intelektualnog vlasništva vezanog uz projekte Best Buy Award i sada – QUDAL (QUality meDAL).

Komentari (3)
Pogledajte sve

pofuk :
izvinte koji tip mercedesa vozite ako smem da pitam da vidim da li i moj ćale ima pravo na poklon anketu jer njega jos nisu zvali
pofuk

___________________________________________

gospon pofuk ,
izvinte vi .
Ni mog ćalu još nisu zvali radi poklon ankete .
Možda još buju ?
Pozdrav

Osobno sam učestvovao u anketi koju je provela tvrtka Gfk .

Inače me svakodnevno zovu i maltretiraju razne tvrtke za razne ankete i istraživanja (dnevno i po 2-3 puta ).

Ovaj puta sam dobio pismo u kojem me "kao kupca novog vozila Mercedes-Benz moli da odgovorim na anketu koju provodi Gfk Centar " , a oni će mi za vrijeme i trud koji sam odvojio kako bi sudjelovao u telefonskom istraživanju poslati poklon koji ja izaberem iz poslane brošure .
I tako je bilo .
Gfk me nazvao , ja sam im odgovorio na pitanja a Mercedes mi je poslao izabrani poklon .
Nakon toga sam dobio i pismo u kojem mi " zahvaljuju što sam podijelio moje iskustvo i mišljenje …."
Moram priznati da sam se iznenadio .

To mi je potvrdilo da je Mercedes , Mercedes a ostalo su sve auti .


izvinte koji tip mercedesa vozite ako smem da pitam da vidim da li i moj ćale ima pravo na poklon anketu jer njega jos nisu zvali
pofuk

Osobno sam učestvovao u anketi koju je provela tvrtka Gfk .

Inače me svakodnevno zovu i maltretiraju razne tvrtke za razne ankete i istraživanja (dnevno i po 2-3 puta ).

Ovaj puta sam dobio pismo u kojem me “kao kupca novog vozila Mercedes-Benz moli da odgovorim na anketu koju provodi Gfk Centar ” , a oni će mi za vrijeme i trud koji sam odvojio kako bi sudjelovao u telefonskom istraživanju poslati poklon koji ja izaberem iz poslane brošure .
I tako je bilo .
Gfk me nazvao , ja sam im odgovorio na pitanja a Mercedes mi je poslao izabrani poklon .
Nakon toga sam dobio i pismo u kojem mi ” zahvaljuju što sam podijelio moje iskustvo i mišljenje ….”
Moram priznati da sam se iznenadio .

To mi je potvrdilo da je Mercedes , Mercedes a ostalo su sve auti .

New Report

Close