Mercatoru dopušteno preuzimanje Getroa

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2010. u 15:40

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) ocijenila je dopuštenom koncentraciju nastalu stjecanjem kontrole poduzetnika Mercator-H d.o.o. nad poduzetnikom Getro d.d.

Provedbom ove koncentracije Mercator će povećati svoj tržišni udio na tržištu maloprodaje na između 20 posto i 30 posto na području Grada Zagreba, Karlovačke županije, Istarske županije i Dubrovačko-neretvanske županije, dok će na području Brodsko-posavske, Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije njegov tržišni udio iznositi 10 posto do 20 posto.

Na području Primorsko-goranske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije Mercator će imati manje od 10 posto tržišnog udjela, a ukupni će mu tržišni udio na tržištu maloprodaje mješovitom robom u RH iznosit će manje od 10 posto, priopćeno je danas iz AZTN-a.

Na tržištu veleprodaje mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo, nakon provedbe koncentracije, Mercator će biti zastupljen s 5 do 10 posto.

Agencija je ocijenila da će provedbom ove koncentracije u trgovini na malo mješovitom robom, pretežno hranom, pićima i higijenskim proizvodima za domaćinstvo na teritoriju RH doći do daljnjeg jačanja konkurencije. Istodobno će nastati gospodarski subjekt koji će svojom snagom potaknuti tržišno natjecanje u hrvatskoj maloprodaji, što bi trebalo rezultirati većim pogodnostima za potrošače prvenstveno u smislu bolje ponude, nižih cijena i veće mogućnosti izbora.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close