Mercator olakšava malim trgovcima kupnju

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2012. u 15:05

Savez udruga malih trgovaca Hrvatske i trgovački lanac Mercator Hrvatska (Mercator-H) potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji po kojem će Mercator-H malim trgovcima omogućiti povoljnije uvjete nabave te će bez naknade komisionirati i dostavljati robu svim članovima, priopćio je danas Mercator-H.

Mali trgovci, kako se navodi, moći će povoljnije kupovati živežne namirnice i artikle za dnevnu potrošnju, delikatese, voće i povrće, zamrznute proizvode, galanteriju i kozmetiku, kućanske aparate i zabavnu elektroniku, program “sve za stol” te metalnu galanteriju za kućanstvo. Savez udruga malih trgovaca okuplja 340 pravnih osoba sa 600 prodajnih mjesta te ostvaruje promet veći od milijardu kuna. Članovi Saveza su udruge malih trgovaca Zadar, Rijeka, Zagreb, Sisak i Međimurje, a najavljeno je širenje na sve hrvatske regije.

Svrha tog saveza jest promicanje, razvoj, unaprjeđenje i zaštita zajedničkih interesa u maloj trgovini te okupljanje svih malih trgovaca s područja Hrvatske kako bi zajedničkim nastupom od dobavljača i proizvođača dobili što bolje uvjete koji će im omogućiti opstanak na tržištu. Predsjednik Saveza udruga malih trgovaca Ivan Ćibarić istaknuo je prigodom potpisivanja ugovora da taj savez ima odgovornost prema malim trgovcima i čini sve da ih zaštiti i osigura im neprekidne i pouzdane izvore opskrbe te tako ojača njihov položaj uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju. “Naš je cilj očuvati malog trgovca kroz maksimalno povezivanje s distributerima i proizvođačima”, rekao je. Trgovački lanac Mercator, koji već posluje na tržištima Europske unije, povoljnijim uvjetima nabave i drugim pogodnostima može poduprijeti male trgovce u Hrvatskoj u očuvanju i učvršćenju njihove pozicije, istaknuo je predsjednik uprave Mercatora-H Samo Gorjup.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close