Međimurska banka pripaja se PBZ-u

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2012. u 12:05
PXL

Iz Privredne banke Zagreb priopćili su kako su nakon dugogodišnje poslovne suradnje i pripadnosti PBZ Grupi Međimurska banka d.d. i Privredna banka Zagreb d.d. zajednički pokrenuli aktivnosti pripajanja Međimurske banke PBZ-u. Planirani datum pripajanja je 30. studenog 2012. godine.

Međimurska banka posluje na regionalnom tržištu sjeverne Hrvatske (Međimurska i Varaždinska županija) i s mrežom od 16 poslovnica najprofitabilnija je regionalna banka srednje veličine u zemlji. U 2011. godini Međimurska banka je nakon oporezivanja ostvarila dobit od 32,5 milijuna kuna, na kraju godine ukupna aktiva iznosila je 2,83 milijarde kuna, a stopa adekvatnosti kapitala 20,10 posto.

“Iako je Međimurska banka kao dugogodišnja članica PBZ Grupe, vrlo uspješna regionalna banka prepoznatljivog lokalnog brenda, na vrijeme smo predvidjeli tržišne potrebe za daljnjom modernizacijom njenog poslovanja koje svakim danom sve više nadilazi granice regionalnog karaktera, kao i pojačane potrebe za tehnološkim i regulatornim usklađenjem, a koja podrazumijevaju i znatna dodatna ulaganja”, stoji u priopćenju.

Privredna banka Zagreb ima 100 posto udjela u temeljnom kapitalu Međimurske banke koja je članica PBZ Grupe od 2000. te je ovo završni korak koji vodi ka njenoj potpunoj integraciji u sustav PBZ-a, ističu iz PBZ-a.

“Po ispunjenju svih potrebnih regulatornih zahtjeva i aktivnosti, Privredna banka Zagreb bi do 30. studenog 2012. godine na efikasan način implementirala u svoju buduću novu Podružnicu svu potrebnu informatičku tehnologiju, kanale distribucije, kreditne, kartične i depozitne proizvode i usluge i tehnologiju rada. Okončanjem pripajanja, sadašnjim i budućim klijentima Međimurske banke ponudit će se šira paleta proizvoda i usluga u poslovanju s građanima i poslovnim subjektima koje je razvila PBZ, unaprijedit će se razvoj poslovne mreže i kanala distribucije te će se poduzimati i druge potrebne aktivnosti sukladno zahtjevima klijenata i tržišta. Poslovanje klijenata Međimurske banke tijekom cijelog procesa pripajanja odvijat će se u potpunosti nesmetano, a o svim aktivnostima vezanim za proces pripajanja bit će redovito i na vrijeme obaviješteni”, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Komentari (6)
Pogledajte sve

PBZ=Talijani+EBRD. Situacija u koju smo dovedeni rezultat je nesposobnosti, neznanja i podaničkog mentaliteta hrvatskog naroda. Barem za Međimurje – domovinski rat ne može biti opravdanje za loše poslovne odluke.

Privredna banka Zagreb ima 100 posto udjela u temeljnom kapitalu Međimurske banke koja je članica PBZ Grupe od 2000 g
Nisam išao toliko daleko(198x) već u sadašnjoj situaciji PBZ je vlasnik MEBE tako da se ništa bitno ne mjenja.
Da su se stvari promjenile od 80-tih naravno da jesu kako si i opisao

Dokle seže tvoje poznavanje povijesti? Očito si vrlo mlad/a. Sjećam se kao jučer dana iz 198x. godine kada su nas vabili a mi naivni s oduševljenjem upisivali i uplaćivali dionice MB. Međutim par godina nakon toga Treziku je šarmirao slovenski Elan i sve ode u k…. A onda su se pojavili Talijani i naši dioničari-pušioničari (među njima i ja) bili sretni da spase bar nekakve novčeke.

Koji dio od 100% vlasništva niste shvatili. Kakav čin poklanjanja bogatstva…..? Sve je to bilo i prije njihovo.

New Report

Close