Mavota u obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje Medike

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2010. u 12:10

Iz tvrtke Mavota d.o.o. Zagrebačku su burzu obavijestili o nastanku obveze za objavljivanje ponude za preuzimanje Medike.

Kako se navodi u obavijesti, temeljem Ugovora o prodaji dionica i sporazuma o zajedničkom djelovanju od 12. svibnja 2010., tvrtka Mavota (imatelj 7.278 dionica Medike što predstavlja 24,10 posto od ukupnog broja dionica) zajednički djeluje sa Plivom (imatelj 7.460 dionica ciljnog društva, što predstavlja 24,71 posto od ukupnog broja dionica) i Medikom ( imatelj 1.452 vlastitih dionica što predstavlja 4,81 posto od ukupnog broja dionica). Ponuditelj zajednički djeluje i sa Jasminkom Hercegom, kao Upravom ciljnog društva, ujedno imateljem 162 dionice Medike, što predstavlja 0,54 posto od ukupnog broja dionica.

Nakon uspostavljanja odnosa zajedničkog djelovanja Mavota i osobe koje s njom djeluju zajednički raspolažu sa ukupno 19.152 dionice Medike, što predstavlja 63,43 posto od ukupnog broja dionica. Budući da ciljno društvo ima 1.452 vlastitih dionica iz kojih prava miruju, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju u trenutku objavljivanja obavijesti raspolažu ukupno s 61,58 posto od ukupnog broja glasova.

Ponuditelj se obvezuje objaviti ponudu za preuzimanje dionica s pravom glasa ciljnog društva u roku propisanom Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, po prosječnoj cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Nakon objave ove informacije Uprava Zagrebačke burze donijela je rješenje na temelju kojeg se obustavlja trgovanje dionicama Medike, a ta mjera će trajati do trenutka kad javnost bude potpuno i točno informirana o svim okolnostima vezanim za preuzimanje navedene tvrtke, odnosno kada se stvore uvjeti za fer i pravično trgovanje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close