Marjan Jurleka odlazi iz Večernjeg lista

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2009. u 17:50

Dosadašnji predsjednik Uprave Večernjeg lista Marjan Jurleka, koji je na ovu funkciju stupio u siječnju 2005. godine, podnio je nedavno zahtjev Nadzornom odboru da ga koncem godine razriješi ove funkcije, priopćeno je danas iz koncerna Styria Media International.

U skladu s njegovom željom od sredine rujna njegove operativne zadatke preuzimaju Styrijini menadžeri Helmut Bračun kao član Uprave i Andrea Borošić kao savjetnica uprave, koji će zajedno s članom Uprave Mariom Vrgočem, koji ostaje na svojoj funkciji, do daljnjega voditi poduzeće.

“Marjan Jurleka je u posljednjih pet godina odigrao ključnu ulogu u razvoju Večernjeg lista. Njegovim odlaskom Večernji list gubi vrijednog kolegu koji je dao značajan doprinos pozitivnom razvoju poduzeća”, izjavio je Klaus Schweighofer, član Uprave Styria Media Group, zadužen za međunarodne operacije. Jurleka će nakon kraćeg odsustva voditi nove projekte grupe Styria International, navodi se u priopćenju.

Večernji list d.d. je tvrtka kći Styria Media International AG, koncerna u čijem su sastavu, između ostalog, šest dnevnih novina i tri tjednika u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Italiji, mnogobrojne revije u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji te vodeći internetski portali regije.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close