Marić: Napravio sam vlastitu istragu, znam tko me napada

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2012. u 10:50

Vlasnik najveće hrvatske zaštitarske tvrtke Zlatko Marić prije mjesec dana je završio u Remetincu zbog optužbi da je prijetio odvjetniku Peri Lozici, a tvrtka se spominje u kontekstu USKOK-ove istrage o korupciji u javnim poduzećima.

”Nikakvo kazneno djelo nisam napravio, a predmet je u istrazi i o detaljima ne mogu govoriti iako boravak u zatvoru smatram neprimjerenim. Vjerujem u tijela pravne države i nadam se da neće biti nikakvog postupka protiv mene”, kazao je Marić u intervjuu za Jutarnji list.

Na pitanje zašto ga istražuje USKOK, Marić je odgovorio: ‘’Svaka pravna osoba i svaki građanin RH može biti kazneno prijavljen za bilo koje kazneno djelo, a pritom prijavitelj može biti i anoniman i na državnim tijelima je da provjere utemeljenost takvih prijava. Sve te prijave su neutemeljene i Sokol je radio zakonito. Svjestan sam činjenice da sam na tržištu RH najveći zaštitar, ali to je stečeno poštenim radom. Imam saznanja da sve to radi nelojalna konkurencija koja se više bavi kriminalnim nego zaštitarskim poslovima, a sve to ću ispričati i pred nadležnim tijelima kada shvate tko stoji iza takvih prijava. Mogao sam prodati tvrtku prije godinu dana za velike novce švedskome Securitasu, ali nisam. Napravio sam svoju vlastitu istragu i znam tko konkretno stoji iza napada na mene, ali to još ne bih iznosio u javnost.’’

Osvrnuo se i na svoj raskošan život. ‘’Ne sramim se svoga života i na sve što sam stekao platio sam porez državi. U svakome trenutku mogu dokazati porijeklo svoje imovine. Cilj svake tvrtke je stjecanje dobiti i ne znam što je u tome sramno. 3450 radnika isplaćujem redovito svaki mjesc sa svim doprinosima’’, poručio je Marić.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Komunisti i urbani jugoslaveni. Kao i Keruma!

Ti si , o.k. čovjek i poduzetnik, ali čekaju te teški dani, bez obzira na poštenje, rad, trud i ostalo…….dođi u klub osramoćenih, jer si živio i radio bolje od drugih……ima nas dosta…..
I da, dobro si rekao..trebao si prodati !

New Report

Close