Maras u gradu koji ima dvostruko nižu nezaposlenost od nacionalnog prosjeka

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2012. u 17:20

Danas se u prepunoj dvorani Centra za kulturu grada Jastrebarskog svečano predstavio program Ministarstva poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“.

Na gospodarskom forumu na kojem su sudjelovali ministar Gordan Maras, gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović, predsjednik Udruženja obrtnika Stipe Bučar, jaskanski poduzetnici, obrtnici te zainteresirani građani mogli su doznati sve prednosti sudjelovanja u programu Poduzetnički impuls koji ima za cilj pokrenuti hrvatsko gospodarstvo.

“Planom poticanja malog i srednjeg poduzetništva Vlada planira rasteretiti gospodarstvo, smanjiti nelilkvidnost i pokrenuti investicije. S Poduzetničkim impulsom definirali smo jasne ciljeve u vidu broja poticaja, očekivanih investicija i broju novih radnih mjesta kako bi evaluacijom mogli pružiti još bolji program gospodarskog razvoja poduzetništva i obrta kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini”, izjavio je Maras.

„Iako je vrlo popularno i poželjno pozivati se na obrtnike i malo i srednje poduzetništvo kao okosnicu gospodarstva u Hrvatskoj, svakodnevna praksa pokazuje da upravo ta okosnica hrvatskog gospodarstva imala znatno manju potporu države nego druge grana gospodarstva. Mi u Jastrebarskom svjesni smo koliko je nužno pomoći malim i srednjim poduzetnicima kao i obrtnicima jer upravo zahvaljujući njima stopa nezaposlenosti u Jaski je skoro dva puta manja nego u ostatku Hrvatske. Upravo stoga Poduzetnički impuls koje je iniciralo Ministarstvo poduzetništva i obrta smatramo pravom i konkretnom mjerom koja će pomoći mnogima obrtnicima i malim poduzetnicima u Hrvatskoj pa i u Jastrebarskom. Ne dvojim da će se na natječaj javiti mnogi iz Jastrebarskog i da ćemo uskoro imati i konkretne rezultate u povećanju proizvodnje i novog zapošljavanja ljudi“ izjavio je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Jastrebarsko je grad koji ima gotovo dvostruko nižu stopu nezaposlenosti od nacionalnog prosjeka, a poticanje novih projekata putem promoviranja Poduzetničkog impulsa govori u prilog bolje budućnosti za sve građane grada kojeg je Financial Times u ožujku proglasio jednim od deset europskih gradova budućnosti Južne Europe.

Kako se Jastrebarsko našlo na prestižnoj listi Financial Timesa saznajte ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close