Magma: Vučićević je izrekao cijeli niz neistina

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2011. u 16:00

Nakon konferencije za novinare na kojoj je Slobodan Vučićević, vlasnik beogradske tvrtke NCA Investment Group, ponovno odbacio optužbe o dugovanju 6,6 milijuna eura njegove tvrtke Magmi, svojim priopćenjem se oglasila i Magma.

Iz Magme su poručili kako je Slobodan Vučićević na današnjoj konferenciji izrekao cijeli niz neistina i to samo sa jednim ciljem – ‘’da opravda neispunjenje ugovornih obaveza, odnosno neisplatu preostalih 6,6 milijuna eura, na ime prijenosa udjela u pet društava na području Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine’’.

Magma ističe kako je izvršila sve svoje obaveze temeljem Sporazuma o razumijevanju od 24. prosinca 2010, te dodaje da NCA od preuzetih šest obveza izvršio samo dvije. ‘’Danas je vidljivo da je NCA od početaka imao prikrivenu zamisao da uplatom samo dijela ugovorene cijene ostvari potpuno ovladavanje svim društvima te je zbog navedenog Magma d.d. bila prisiljena raskinuti sporazum te je podnijela pet tužbi Trgovačkom sudu u Zagrebu u razdoblju od 11. svibnja do 15. lipnja 2011. godine’’, stoji u priopćenju.

Isto tako, Magma je izdala nalog svojim odvjetnicima u Beogradu da protiv društva NCA, njenih vlasnika i odgovornih osoba podnesu kaznene prijave radi više kaznenih dijela i to, kako se navodi, ‘’davanja mita, neovlaštenog odavanja i priopćavanja poslovne tajne te poticanja za nesavjesno poslovanje u kojoj se vlasnik NCA pojavljuje kao podstrekač na kazneno djelo’’. Također, izdan je nalog odvjetnicima u Beogradu da se podnese prijava NCA i njegovih vlasnika Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zbog nelojalne konkurencije na tržištu.

Iz Magme su poručili i kako je u toku podnošenje kaznene prijave protiv NCA i vlasnika Državnom odvjetništvu u Zagrebu te prijava Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Kako kažu iz kompanije, o detaljima navedenih kaznenih djela ne mogu govoriti prije njihove obrade u nadležnim državnim odvjetništvima.

U tužbama koje se vode pred Trgovačkim sudom u Zagrebu Magma traži poništenje sklopljenih pravnih poslova i ne traži izmjene ugovora, ‘’jer za suradnju NCA i Magme ne postoje više ni minimalne pretpostavke.’’ Ukoliko Državno odvjetništvo dokaže kriminalnu aktivnost NCA i njegovih društava kćeri, tada će sve radnje koje je NCA poduzeo biti ništetne jer su poduzete u izvršenju kaznenog djela, stoji u priopćenju.

”Moral i etika društva predstavljaju opću granicu slobode stranaka, u ovom slučaju NCA i Magme, da urede pravne poslove, a NCA je više puta otvoreno priznao svoje špekulativne neprijateljske namjere prema Magmi pa je na taj način stvorio pravnu pretpostavku da Magma zatraži poništenje svih pravnih poslova koji su zaključeni u izvršenju sporazuma”, zaključuju iz Magme.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

HSLS ov političar je male dioničare opljačkao prodajući im dionice po 238 kn a sada dionica vrijedi svega 9 kuna .

Iako ima obavezu po nalogu HANFE otkupiti dionice on tu odloku ignorira .

I sad ti posluj s uglednim bivšim ministrom gospodarstva Hrvatske.
Sve savršeno oslikava našu stvarnost. “Tko će koga”

kome vjerovati? propalom političaru i biznismenu koji je zavidao male dioničare. platili su po dionici 238,00, a sad vrijedi dionica 9,00 ili tipu sličnog profila. zaboli me za obojicu, kao i njih za mene.

New Report

Close