Madison: Zinka Bardić nije u sukobu interesa

Autor: Poslovni.hr , 14. lipanj 2012. u 18:10

Mladen Hrgarek, glavni direktor agencije Madison, reagirao je na članak objavljen na portalu Index.hr, a u kojem se tvrdi da je Zinka Bardić, posebna savjetnica premijera Zorana Milanovića i direktorica strateških komunikacija u privatnoj PR tvrtki Madison Consulting, u ozbiljnom sukobu interesa.

Zinka Bardić, napisao je portal, u Vladi radi besplatno, a plaću prima u Madison Consultingu, privatnoj PR tvrtki za strateško savjetovanje i implementaciju odnosa s javnošću. Madison Consulting objavio je da Zinka Bardić od veljače 2012. g. “ne radi operativno s komercijalnim klijentima”, ali i dalje obavlja dužnost direktora za koju je i plaćena. Kao primjer sukoba interesa portal je naveo slučaj iz ožujka ove godine, kada je premijer Zoran Milanović primio delegaciju švedske Ikea Grupe koja s poduzećem “Madison Consulting” ima ugovor o lobiranju.

“Ugovor Madison Consultinga s Ikeom, koji pokriva odnose s medijima, na snazi je od 1. siječnja 2010. godine, a posao smo dobili na međunarodnom natječaju. U ugovoru izričito stoji da naš posao ne obuhvaća područje lobiranja, što znači da je netočna tvrdnja u tekstu Gordana Malića kako MC ima ugovor o lobiranju s Ikeom. Kada je riječ o posjetu Mikaela Ohlssona, glavnog izvršnog direktora Ikea grupe, želimo istaknuti kako ni na koji način nismo sudjelovali niti u dogovaranju, niti u pripremi sastanka s predsjednikom Vlade RH. Inače, dan nakon posjeta Hrvatskoj, Ohlsson je posjetio Beograd gdje je također imao službene posjete, s predsjednikom Vlade Republike Srbije Borisom Tadićem”, objašnjava Hrgarek.

Kao drugi primjer sukoba interesa portal je objavio posao koji Ministarstvo obrane RH ovih dana razmatra. Portal navodi kako ministar Ante Kotromanović u poslu s avionima prednost daje Gripenu, kojeg zastupa Madison Consulting. “Madison nas uvjerava da je politički angažman Zinke Bardić utemeljen na čistom altruizmu, a njihov na odricanju usred recesije, no, je li to baš tako?”, pitaju se na portalu.

“Madison Consulting ima ugovor s tvrtkom Gripen od listopada 2009. godine, opet isključivo za područje odnosa s medijima. I u tom ugovoru izričito stoji da posao MC ne obuhvaća područje lobiranja”, ponavljaju iz Madisona.

Hrgarek navodi i kako tvrtka Madison Consulting, “poštujući najviša etička načela”, nema ugovor niti s jednom službenom institucijom RH, niti s bilo kojom tvrtkom u većinskom vlasništvu hrvatske države, “a izuzeli su se i iz svih budućih ponuda i natječaja”. “Kolegica Bardić nije i ne može biti ni u kakvom sukobu interesa, budući da ne donosi nikakve odluke niti vezano za poslovanje državnih tvrtki niti savjetuje u donošenju političkih odluka”, poručuje Hrgarek.

Komentirajte prvi

New Report

Close