Lukoil završio preuzimanje Crobenza?

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2010. u 10:20

Ruska naftna kompanija Lukoil završila je s preuzimanjem Inine tvrtke kćeri Crobenz, koju je ta kompanija morala prodati na temelju odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Kako prenosi portal Nacional.hr, cijena te transakcije nije poznata ali se nagađa da su Rusi za Crobenz ponudili više od 20 milijuna kuna. Uz Lukoil za Crobenz su bili zainteresirani i slovenski Petrol te slovački fond Slavia Capital. I dok su Slovenci ponudili tek 2 milijuna kuna, slovačka ponuda je bila znatno veća, ali je ocijenjeno da ta tvrtka nije uspjela kvalitetno dokazati da ima dovoljno znanja i iskustva da unaprijedi poslovanje Crobenza.

Nacional.hr također piše da je Petrol, nakon što je shvatio kako je njegova ponuda od 2 milijuna kuna premala, pokušao su ponovno ući u igru za Crobenz s novom ponudom. Međutim, njihova ponuda od 5 milijuna eura odbijena je iz proceduralnih razloga. Maloprodajna mreža Lukoila u Hrvatskoj tako će sa 21 benzinske postaje narasti za još 14 koliko ih je u vlasništvu Crobenza.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close