Lučka uprava Rijeka: Kinezi zainteresirani za riječki prometni pravac

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2010. u 15:00

Kineska delegacija koju je predvodio Wang Jiaruia posjetila je jutros Lučku upravu Rijeka (LUR) i sastala se s ravnateljem LUR-a Bojanom Hlačom.

“Gospodin Jiaruia jedan je od kineskih ministara, on je, zajedno s partnerima, bio vrlo zainteresiran da čuje sve o poslovanju Luke Rijeka te o razvojnim planovima za budućnost. Saznanja i iskustva prenijet će kineskim gospodarstvenicima zainteresiranima za participaciju u projektima Luke Rijeka, izjavio je nakon sastanka ravnatelj LUR-a Bojan Hlača.

Kinesko gospodarstvo zainteresirano je za riječki prometni pravac (najbrži i najjeftiniji put kineske robe u središnju i jugoistočnu Europu), a ovaj radni posjet bit će doprinos jačoj gospodarskoj suradnji, izvijestila je Lučka uprava Rijeka.

Lučka uprava Rijeka, Luka Rijeka i tvrtka Jadranska vrata prije mjesec dana predstavili su se na međunarodnom sajmu transporta i logistike u Šangaju, a odnedavno je redovnu tjednu brodsku liniju iz kineskih luka za Rijeku uveo jedan od najvećih azijskih brodara i kontejnerskih operatera Hyundai Merchant Marine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close