Loše raspoloženje na azijskim burzama

Autor: Marko Mršić , 29. ožujak 2011. u 10:15

Na azijskim burzama cijene dionica danas nisu znatnije oscilirale jer su ulagači oprezni nakon jučerašnjeg pada na Wall Streetu i vijesti o povećanoj radijaciji u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima.

Nema vijesti koje bi ohrabrile ulagače, nakon što su jučer na Wall Streetu cijene dionica blago, ali ipak pale i nakon vijesti da iz potresom oštećene nuklearne elektrane Fukushima istječe otrovni plutonij. Nesigurnost japanskih ulagača povećana je i zbog toga što je nekoliko kompanija najavilo da će kasniti s objavom poslovnih izvješća jer još uvijek prikupljaju podatke o štetama nakon potresa i tsunami vala 11. ožujka.

Najveći gubitnik na Tokijskoj burzi danas je bio Tokyo Electric Power Co. koji je zaronio 19 posto. Od izbijanja razornog potresa navedena je kompanija na vrijednosti izgubila 74 posto. Tajvanski proizvođač osobnih računala Acer posrnuo je 6,9 posto, dok je Compal Electronics oslabio 2,6 posto.

Regionalni azijsko-pacifički indeks MSCI dan je završio 0,1 posto u crvenom na 133,48 bodova. Japanski indeks Nikkei 225 oslabio je 0,21 posto, hongkonški Hang Seng je skliznuo 0,20, a kineski CSI 300 je pao 0,99 posto. Južnokorejski indeks Kospi je porastao 0,77 posto.

Na najvećim europskim burzama na početku današnjeg trgovanja indeksi bilježe korekciju. Londonski indeks FTSE 100 trenutno je na gubitku 0,07 posto, frankfurtski se DAX smanjio 0,49, a pariški je CAC 40 u minusu 0,23 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close