Kvartalna dobit Goldman Sachsa bolja od očekivanja

Financijska grupacija Goldman Sachs ostvarila je u drugom fiskalnom kvartalu dobit veću od očekivanja analitičara, zahvaljujući prvenstveno dobrim rezultatima u odjelima brokerskih poslova i upravljanja imovinom.

Neto dobit kompanije skliznula je 11 posto na 2,09 milijardi dolara ili 4,58 dolara po dionici, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je bolje od prognoza Bloombergovih analitičara koji su u prosjeku očekivali 3,42 dolara profita po dionici. Drugo fiskalno tromjesečje Goldman Sachsa završava s krajem svibnja. Za usporedbu rezultata, Goldmanov konkurent Lehman Brothers jučer je zbog posljedica kreditne krize izvijestio o 2,8 milijardi dolara gubitka u drugom tromjesečju, što je bilo u skladu s očekivanjima. Prihodi Goldmana skliznuli su u promatranom kvartalu za 7,5 posto na 9,42 milijarde dolara. Dionice kompanije iz New Yorka porasle su 0,6 posto na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu.

Komentari (1)
  • dmilanovic
    dmilanovic 9:25 19.6.2008.

    pa svaka brokerska kuća jako dobro zarađuje kada dolazi do velikog prometa. no ovidije je bitnije viditi zašto je došlo do velikog prometa i kojem je smijeru on išao. imati će i bolje rezultate kada dođe slobodan pad precijenjenog i nerealnog tržišta, kada većina počme sa rasprodajom.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!