Kutle u Sarajevu otvorio tvrtku za proizvodnju zdrave hrane

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2011. u 12:10

Kontroverzni hrvatski poduzetnik Miroslav Kutle, koji se u bijegu pred hrvatskim pravosuđem skriva u Bosni i Hercegovini, osnovao je novu tvrtku sa sjedištem u Sarajevu, a ona bi se trebala baviti proizvodnjom zdrave hrane, potvrdio je Kutlin bosanskohercegovački odvjetnik Damir Alagić.

“Tvrtka će uskoro početi raditi punim kapacitetom”, kazao je Alagić kako ga danas citira Dnevni avaz. Alagić je dodao kako je Kutle izabrao Sarajevo “za svoj glavni grad”. U registru Kutline tvrtke pod nazivom Megagreen, čije je sjedište u Zagrebačkoj ulici, stoji kako je ona, među ostalim, ovlaštena i za vanjsku trgovinu, a njen je početni kapital dvije tisuće konveribilnih maraka (tisuću eura), što je standardna odredba po bh. zakonima.

Kutle je u Hrvatskoj u rujnu 2010. godine pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog afere “Gradski podrum”. Izdržavanje kazne je izbjegao pobjegavši u BiH. Ministarstvo pravosuđa Hrvatske u travnju je proslijedilo zahtjev Ministarstvu pravosuđa BiH za priznavanje i izvršenje kazne koja je izrečena Kutli sukladno međudržavnom ugovoru o pomoći u izvršenju ovakvih kazni.

Predmet Miroslava Kutle, kako je potvrđeno Hini, odmah po primitku u Ministarstvu pravosuđa BiH proslijeđen je Županijskom sudu u Sarajevu koji je teritorijalno nadležan s obzirom da Kutle ima prijavljeno prebivalište u glavnom gradu BiH. Komentirajući očekivani postupak pred sarajevskim sudom odvjetnik Alagić je za Avaz ustvrdio kako su hrvatski mediji ti koji vrše pritisak da se to suđenje što prije održi. Prijepornim u cijelom slučaju drži to što je na presudu Kutli uložena žalba Vrhovnom sudu Hrvatske kao i ustavna tužba koje do sada nisu razmatrane.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

kralj tržišnog natjecanja na hrvatski naćin i nositelj razvoja proizvodnje kroz privatizaciju na Hrvatski način u RH
“proizvoditi” će zdravu hranu ….ZDRAVI VESELI I POŠTENI BILI
ali bez vanjske trgovine nemože /valjda su u BH završili privatizaciju za rata s puškom u ruci ko je što zauzeo i dva dana odbranio njegovo da je kodnas tako bilo nebi sad imali 200 bog. obitelji nego bi ih bilo 550 000 po nekim službenim izvorima ali nemože se to nama desiti mi smo ekonomski uljuđena i pravna država puna parola i spinova država gdje Rohatinski Rohatinski porućuje prije sastanka vladi banak nemojte problem gledati sa socijalne strane/

Za njega i slične treba uvesti kineski model kažnjavanja

New Report

Close