Kuštrak: U prijedlogu proračuna ništa novo

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2010. u 15:55

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak rekao je u izjavi za Hinu da u Vladinom prijedlogu proračuna za 2011. nema ništa bitno novog u odnosu na ovogodišnji proračun i da je očito riječ o vladinom pokušaju održavanja sadašnjeg stanja.

Proračun će prema prijedlogu vlade biti praktički isti kao prošle godine, kao i iznos deficita, kaže Kuštrak napominjući da se iz vladina prijedloga ne vidi da će proračun poslužiti provedbi strukturnih reformi. “Prijedlog je pokušaj održavanja statusa quo, očito je da će se rješenja za izlazak iz krize tražiti drugdje”, smatra Kuštrak.

Komentirajući poruku ministra financija Ivana Šukera da je proračun poruka hrvatskim građanima da će dobiti plaće, mirovine i socijalnu pomoć, a da će Hrvatska uredno ispunjavati svoje obveze, rekao je kako je riječ o redovnim zadacima koje vlada treba ispuniti.

Prema Kuštrakovim riječima, bilo bi zanimljivo čuti što o prijedlogu proračuna misle središnja i poslovne banke, nakon čega bi realnom sektoru bilo jasno što može očekivati u 2011. godini.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close