Kupujete stan? Pričekajte do ožujka, Vlada će opet dijeliti subvencije!

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2012. u 11:35

Nakon što do kraja veljače Vlada donese novi proračun, državna Agencija za promet nekretninama (APN) ponovno će, sredinom ožujka, objaviti javni poziv građanima za kupnju stana uz državnu, nepovratnu subvenciju, izvijestio je Novi list.

Kako u cijeloj Hrvatskoj, procjenjuje se, ima oko 30.000 novih neprodanih stanova, s ovim će programom nastaviti i novi ministar graditeljstva, Ivan Vrdoljak. U kojem obujmu, odnosno da li i s više sredstava negoli do sada, napominje ministar, znat će se nakon donošenja proračuna. Onima koji traže stan za kupnju isplati se stoga pričekati još neko vrijeme, budući da su i benefiti značajni, jer za stan od sto tisuća eura država daruje gotovo 14.000 eura.

Od kraja travnja do početka rujna prošle godine, kad je subvencioniranje krenulo u primjenu, na ovaj su način prodana 1.454 stana po prosječnoj cijeni od 1.370 eura za četvorni metar, uz kamatu koja se kreće oko 4,5 posto, za razliku od prosječne tržišne kamate od 6,7 posto. Interes je bio toliki da je država, uz početno planiranih 19 milijuna kuna, potrošila još devet milijuna, dakle 28 milijuna ukupno, podsjećaju u listu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close