Kupnja putničkih karata u Hrvatskoj je noćna mora

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2012. u 09:45

Kupovina putničkih karata u Hrvatskoj nije informatizirana pa je nemoguće internetom kupiti kartu za bus, trajekt ili vlak, a na većini šaltera primaju samo gotovinu, piše Dnevnik.hr.



PXL

Bernadet i Mik obišli su cijelu Dalmaciju. Krenuli su od Dubrovnika, plovili do Splita, unajmili automobil, otišli do Zadra, obišli nacionalni park i sada su tu u Zagrebu. Svaku kartu, za svaku prometnicu morali su kupiti na šalteru, piše Dnevnik.hr. Za razliku od Hrvatske, u inozemstvu niste osuđeni na šalter. “Kod nas možete kupiti karte za vlak, autobus, online, osobno, karticom kako god želite”, kaže turist iz Južne Koreje. U Lijepoj našoj do karte možete samo strpljivo čekajući u redu. “Mogu se platiti gotovinom ili putem predračuna”, kaže Ivana Šestić Trohar iz Autobusnog kolodvora Zagreb.

Od početka ove godine Croatia Express putnička agencija u vlasništvu HŽ-a nudi online narudžbu karata. Što se tiče HŽ putničkog prijevoza implementacija online prodaje karata očekuje se krajem ove godine. Ako planirate putovati trajektom, imajte na umu da pojedine luke još uvijek poznaju samo gotovinu. Online kupnja ili rezervacija karata moguća je za dužobalne i međunarodne linije.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

očito se još uvijek osjećaju kao monopolisti.

New Report

Close