‘Kriza je, a Sisačko-moslavačka županija sve se više razbacuje’

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 15:30

Sisačko-moslavačka županija ne poštuje javnu nabavu, sredstva dodjeljuje koalicijskim partnerima, pa i nekim medijima, a da se ne zna na što se točno troše, upitni su i troškovi reprezentacije, a sumnjiva je i dalje prodaja Cesta Sisak – istaknuli su HSS-ovci Ivica Perović, dr. Miroslav Petračić i Milan Herceg na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u Sisku kojom su se osvrnuli na nalaz Državnog ureda za reviziju o radu i financijskom poslovanju Sisačko-moslavačke županije. Naime, nalaz je utvrdio neke nepravilnosti u poslovanju, a među njima su rashodi za usluge promidžbe i informiranja u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Radi se o troškovima snimanja i emitiranja specijaliziranih emisija, oglašavanja i drugo, a za što nije određen sadržaj i vrijeme trajanja emisija. Također sredstva pojedinim udrugama nisu dodijeljena putem javnog poziva već putem zahtjeva udruge i odluka Županije, a neke udruge koriste poslovne prostore bez naknade i ugovora.

– Vrijeme je kada je sve teže doći do novaca, a Županija se sve više razbacuje. Novcima koje svi mi uplaćujemo u proračun financiraju se potezi koji se uplaćuju nekim igračima, a koji ne služe boljitku svih građana, Ističe Miroslav Petračić, predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u Županijskoj skupštini.

– DORH bi trebao uzeti u ruke slučaj Cesta Sisak koje su lani privatizirane. Tada se trebalo misliti i na zaposlene i gospodarski razvoj društva, koje je odmah nakon prodaje zaduženo, a garancija je cijela imovina tvrtke. Kod troškova reprezentacije neke usluge nisu specificirane poput na što i koga se trošilo te u kojim prigodama – kazao je Ivica Perović.

HSS-ovci su istaknuli i činjenicu je stopa zaduženosti Županije 27 posto, a zakonski može iznositi do 20 posto ostvarenih prihoda u prethodnoj godini. – Mora se prekinuti način rada da se podilazi biračima i kupuje još jedan mandat. Mora se početi raditi za opće dobro – zaključio je Miroslav Petračić.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close