Kosovo prodaje državni telekom

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2010. u 12:20

Predstavnici 11 međunarodnih telekomunikacijskih kompanija sudjelovali su u Prištini na skupu o privatizaciji Pošte i telekoma Kosova (PTK).

PTK trenutačno pruža usluge fiksne i mobilnu telefoniju. Mobilnom telefonijom pokriva 70 posto tržišta, ima oko millijun korisnika i pokrivenost 97 posto teritorija, prenosi Poslovni portal. Predsjednik privremene kosovske vlade Hašim Tači obznanio je kako je vlada “odlučila otvoriti vrata uključivanju privatnog sektora u javna poduzeća kako bi se povećala njihova učinkovitost.”

“Kosovo ima veliki potencijal i mi kao vlada ćemo ponuditi potpuno transparentan proces, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima prilikom ovakvih transakcija”, rekao je Tači. Zanimanje za privatizaciju PTK pokazali su američko-njemačka kompanija Axos Capital, američki Bedminster Capital, Cable & Wireles, te Goldmark Telecommunications i LTD iz Engleske.

Na skupu su bili i HT-Hrvatske telekomunikacije, Magyar Telekom, Mobikom Austria, Orascom iz Egipta, teTurk Cell i Calik Holding/Eagle mobile iz Turske.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close