Kosor: U Libiji se razgovaralo konkretno oko mogućih projekata

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2010. u 08:15

Premijerka Jadranka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo posjetom Libiji, te izjavila da je s libijskim premijerom al Baghdadijem Ali al-Mahmoudijem razgovarala o konkretnim zajedničkim gospodarskim projektima, a dogovoren je i vrlo skori sastanak libijskog i hrvatskog ministra gospodarstva.

“Razgovarali smo vrlo konkretno oko mogućih zajedničkih projekata, a dogovor je da se vrlo brzo sastanu naši ministri gospodarstva i sigurna sam da će se to vrlo brzo dogoditi. Onda će oni dogovoriti neke projekte o kojima smo danas načelno razgovarali”, rekla je premijerka novinarima nakon bilataralnih razgovora s libijskim premijerom. Kosor je u Libiji na poziv libijskog vođe Moamera Gadafija nazočila svečanosti u povodu 41. obljetnice libijske revolucije.

“Mislim da se ovim dolaskom zaista okrenula nova stranica u jačanju gospodarske suradnje”, ocijenila je premijerka dodavši da je za nju najvažnije da je dogovorena daljnja suradnja na gospodarskom području. “Premijeru sam predala i jedan, rekla bih, non-paper s popisom nekoliko tvrtki i njihovih mogućnosti s kojima mogu izaći na ovo tržište. Zaista su tu ogromne mogućnosti, prehrambena industrija, poljoprivreda, pitka voda i infrastruktura, brodogradnja”, dodala je.

Kazala je kako je tijekom svečane večere razgovarala i sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom, no ne o bilateralnim pitanjima. “Razgovarali smo o nekim poslovima koje je slovenska vlada ostvarila na libijskom tržištu. Bila je to razmjena iskustava, a nismo razgovarali o bilataralnim pitanjima”, rekla je.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close