Kosor: Minimalna plaća mora se uskladiti s realnim okolnostima

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2009. u 14:50

I dok u jeku priprema za opći štrajk u javnim službama sindikalni čelnici poručuju da nakon kresanja plaća u tom sektoru, novi udar iz Banskih dvora po standardu ide prema snižavanju, zakonom utvrđene minimalne plaće, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor poručuje: “I minimalna plaća se mora uskladiti s realnim okolnostima. Neki poslodavci neće moći podnijeti teret krize i minimalnog osobnog dohotka kojega moraju isplatiti.”

Na upit odnosi li se ova njezina izjava i na mogući budući pravac Vladinog djelovanja kako bi pred sve tanjim financijama države našla novi izvor krpanja u vidu smanjenja minimalnog osobnog dohotka u zemlji koji sada iznosi 2.747 kuna bruto, Kosorova je samo potvrdila da je stav da sve u državi mora biti svjesno krize i uvjeta u kojima se nalazimo.

(Više na Vecernji.hr)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Maksimalna plaća se mora uskladiti sa realnim okolnostima, i maksimalna mirovina se mora uskladiti sa realnim okolnostima. Aisto tako, nevjerovatno je da netko iz mirovinskog fonda, dobija mirovinu, iako u taj fond nikada nije uplatio niti kune.

Kava i Saboru je i dalje 2 kune.
Trebalo bi i nju prilagoditi današnjim uvjetima te je pojeftiniti .

New Report

Close