Koordinacija komercijalnih medija protiv novog zakona o HRT-u

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2010. u 17:30

Koordinacija komercijalnih medija usprotivila se danas predloženom zakonu o HRT-u, za koji smatraju da će dodatno produbiti krizu medijske industrije i ozbiljno ugroziti održivi pluralizam medija u Hrvatskoj.

“Predloženi zakon je nastavak beskrajnoga dvojnog financiranja javnog nakladnika na temelju pristojbe i na temelju komercijalnih aktivnosti”, rekao je novinarima koordinator komercijalnih nakladnika Marjan Jurleka ispred Sabora, u kojem je Odbor za medije raspravljao o predloženom zakonu. Ustvrdio je da su “svi mediji u Hrvatskoj žrtve nekontroliranih komercijalnih aktivnosti javnog nakladnika, koje su razorile marketinško tržište”.

Upozorio je i da predloženi zakon HRT-u omogućuje dodatnu zaradu, kroz dodatne komercijalne aktivnosti na dva specijalizirana digitalna kanala, što komercijalni nakladnici smatraju neprihvatljivim. “Koordinacija zahtijeva da se javnom nakladniku trenutno ukine svaka komercijalna aktivnost, ili u najmanju ruku odredi konsekutivno smanjivanje s fiksnim terminom kada ono u cijelosti prestaje”, rekao je Jurleka.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close