Kongres hotelijera: Što očekuje domaći turizam nakon ulaska u EU

U zagrebačkom hotelu Sheraton danas počinje XIV. Kongres hotelijera. U organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske Kongres se odvija pod pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor, koja će u 19 sati svečano otvoriti ovaj najveći godišnji skup hotelijera Hrvatske, izvijestili su iz Udruge.

U dva dana trajanja Kongresa čelnici hrvatskog hotelijerstva i brojni gosti iz europskih institucija, predstavnici udruga u turizmu i socijalnih partnera te hotelijeri iz inozemstva raspravljat će o gorućim temama hrvatskog turizma. Glavna tema kongresa je “Što očekuje domaći turizam nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju”, a hotelijeri će raspravljati i o jednoj od gorućih tema nacionalnog turizma – poreznoj reformi i PDV-u.

''U kontekstu ulaska Hrvatske u EU cilj nam je na Kongresu vrlo jasno oblikovati glavne zahtjeve kako bi pripremili sektor za prednosti i izazove koji nas očekuju. Dodatno, u izbornoj smo godini, i godini kada smo počeli s izradom strategije hrvatskog turizma. Upravo ta strategija treba postaviti smjer i uključiti mehanizme koji će nas učiniti konkurentnijima i spremnima za buduće tržišne utakmice. Cilj nam je da zaključke sa stručnih skupova i panel rasprava ugradimo u program odnosno prijedlog Vladinih mjera, te da uspostavimo aktivnu komunikaciju kako bi i time pridonijeli stvaranju kvalitetnijeg poslovnog i pravnog okruženja za hrvatski turizam'', izjavio je predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kristian Šustar.

Hotelijeri će na Kongresu raspravljati o još nizu aktualnih tema - o viznom režimu, Hrvatskoj turističkoj zajednici, privatizaciji u turizmu, Zakonu o radu, pomorskom dobru i o inspekcijskom nadzoru. Tijekom Kongresa bit će predstavljeni i novi edukacijski programi namijenjeni hotelijerima.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!