Konačno! Dalekovod uspio otvoriti tržište Poljske, sklopili četiri ugovora

Autor: Poslovni.hr , 16. kolovoz 2012. u 12:30

“Slobodni smo izvijestiti vas da Dalekovod već duži niz godina pokušava otvoriti vrlo veliko, ali i zahtjevno tržište Poljske. U tu svrhu, 2004. godine osnovana je tvrtka Dalekovod Polska d.d. u Varšavi. S obzirom na jaku konkurenciju domaćih tvrtki u Poljskoj, Dalekovodu je bilo prilično teško izgraditi svoju poziciju na tom tržištu. Ipak, nakon upornog i marljivog rada, istraživanja zakona, propisa i analize tržišta Dalekovod je počeo dobivati prve rezultate”, stoji u priopćenju Dalekovoda objavljenom na stranicama Zagrebačke burze.

Uz nekoliko manjih ugovora koje je Dalekovod dobio prošlih godina, u 2012. godini je u okviru konzorcija s tvrtkom WZRT Sp. zo.o. Dalekovod dobio nekoliko vrlo značajnih ugovora. Ugovori se odnose na modernizaciju dalekovodske mreže (110 kV dalekovoda, transformatorskih stanica,ugradnje OPGW-a). Radi se o ugovorima manjih vrijednosti (četiri ugovora ukupne vrijednosti cca 18 mil.eura),ali su značajni iz razloga stvaranja brenda tvrtke i ulaska na vrlo zatvoreno tržište Poljske.

Osim konzorcija sa tvrtkom WZRT Sp., Dalekovod surađuje i s Grupom ZUE SA s kojom zajednički sudjeluje na nekoliko novih natječaja. Suradnja sa spomenutom tvrtkom ima puno potencijala i to na većim natječajima, posebice na 400 kV dalekovodima. Uzimajući u obzir činjenicu da je u Poljskoj najavljen veći ciklus investicija u dalekovodsku mrežu, cilj Dalekovoda odnosno tvrtke Dalekovod Polska d.d. kao tvrtke kćeri, je proširenje suradnje na tržištu Poljske sa lokalnim partnerima kao potporom te jača prisutnost na velikom tržištu Poljske.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tesko je graditi poziciju bez Sanadera ako imas komoditiziranu uslugu/proizvod na kompetitivnom trzistu. Ivo vrati se! Zove te Luka Milicic!

New Report

Close