Komadina: Ne smjenjuje Čačić ministre, nitko ostavku ne daje zbog vikanja

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2012. u 22:15

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina opovrgnuo je danas medijske napise da će na popodnevnoj sjednici stranačkog Predsjedništva inicirati raspravu o tome tko je u medije plasirao dezinformacije kojima ga se nastojalo ocrniti, a zbog čega je prošli tjedan prozvao neke stranačke kolege.

“Ne znam za ‘slinavce’, ja jesam član Predsjedništva, ali nisam znao da sam tema Predsjedništva”, odgovorio je Komadina novinarima uoči sjednice Predsjedništva upitan hoće li pokrenuti raspravu o “slinavcima oko Zorana Milnanovića”, kako je nazvao neimenovane stranačke kolege koji su, po njegovu mišljenju, u medije plasirali dezinformaciju da on namjerava zasjesti na mjesto predsjednika Hrvatskoga sabora umjesto Borisa Šprema koji je na liječenju. Komadina je naglasio da nije najavio da će tu temu staviti na dnevni red Predsjedništva već da su o tome pisali mediji. “Izrekao sam svoj stav, a to je da bi se o unutarstranačkim stvarima trebalo raspravljati na Predsjedništvu, ali ja to pitanje neću postavljati”, rekao je.

Upitan hoće li na Predsjedništvu biti riječi o situaciji u vezi s nepravomoćnom presudom protiv čelnika HNS-a i prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, odgovorio je kako je to prije svega pitanje za Čačića. “To je prije svega pitanje na koje on mora dati odgovor, a ako ne on, onda odgovor treba dati predsjednik Vlade koji vodi kadrovsku politiku”, rekao je Komadina. Novinari su ga pitali i kako komentira “to što Čačić smjenjuje SDP-ove ministre, a nedavno i pomoćnike ministara”, s obzirom da je pomoćnik ministra zaštite okoliša Davor Škrlec u medijima izjavio da je Čačić na njega vikao te da je on nakon toga podnio ostavku a što je, kako je izjavio, potvrdila i bivša ministrica Mirela Holy.

“Ne smjenjuje Čačić ministre”, odgovorio je Komadina, ističući kako nitko ostavku ne daje zbog vikanja. “To su ozbiljna posla da bi se ostavka davala zbog vikanja, bit će da je bilo nešto drugo”, dodao je.
Upitan ima li nezadovoljstva u SDP-u, Komadina je odgovorio kako “u pravilu i u masi nema”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close