Kolumnist The Washington Timesa kritizirao Sanadera

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2009. u 09:55

Kolumnist američkoga dnevnog lista The Washington Times, Jeffrey Kuhner, jučer je objavio komentar u kojem ponovno kritizira hrvatskog premijera Ivu Sanadera.

Tvrdi da je Sanader Hrvatsku pretvorio u mafijašku državu, da je gura u gospodarski kolaps i provodi oštre mjere protiv neovisnih medija. U komentaru Balkanski invalid Kuhner navodi kako rastuća kriza nezadovoljstva zbog stanja u svjetskom gospodarstvu najteže posljedice može imati na Balkanu. Smatra da se sve zemlje bivše Jugoslavije, osim Slovenije, nalaze u stagnaciji i ocjenjuje da je Hrvatska najveće razočaranje regije. “Nekompetentnost vlade prijeti da će gurnuti zemlju prema gospodarskom kolapsu. Nije čudo da su tisuće prosvjednika u prosincu izašle na ulice, tražeći prijevremene izbore”, piše Kuhner.

Hrvatsku opisuje kao puzajuću autoritarnu kleptokraciju, u kojoj su podmićivanje, provizije i postavljanje na položaje stranačkih pajdaša i pristaša svakidašnji. Navodi Sanaderovo osobno bogatstvo iz kojeg izdvaja kuću u Zagrebu vrijednu 10 milijuna eura i kolekciju luksuznih satova vrijednu 150.000 eura. Kuhner piše kako Sanader kontrolira državnu televiziju i radio, istiskujući suprotna mišljenja, posebno bilo kakvo istraživanje korupcije na visokoj razini HDZ-a. “Sanaderov kriminalni režim je mrlja na hrvatskoj državi. Hrvati se moraju zapitati žele li nešto bolje, ili su se pomirili da budu uvučeni u balkanski bezdan”, navodi se u komentaru. Kuhner je posljednji put u kolumni kritizirao Sanadera nakon ubojstva Ive Pukanića.

(HRT)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sanader je možda mislio da može činiti što hoće, ako ukine domaću javnost ili stavi je pod kontrolu. Eto, sve se na kraju ipak sazna. Naša je nesreća što iza toga ne slijedi nikakva akcija, posljedica nema.

New Report

Close