Kineski ZTE gradi mobilnu mrežu u Mađarskoj

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2010. u 10:25

Kineski proizvođač telekomunikacijske opreme ZTE osvojio je 254 milijuna dolara vrijedan ugovor za gradnju mobilne mreže u Mađarskoj, što odražava rastuću snagu te kompanije u Europi.

ZTE je ove godine ostvario značajan prodor u Europi, izjavio je izvršni direktor Shi Lirong za Financial Times, iako SAD pokušava kineskim telekomunikacijskim tvrtkama ograničiti pristup tržištu, pozivajući se na nacionalnu sigurnost. Prema sporazumu za koji se očekuje da će biti službeno objavljen danas, ZTE će uspostaviti mobilnu mrežu za čak 4,5 milijuna mađarskih korisnika Telenora, pružatelja telekomunikacijskih usluga sa sjedištem u Norveškoj.

“Sada su nas u najuži izbor uvrstili doslovno svi europski operateri. To se dogodilo tijekom ove godine”, rekao je Shi. ZTE je rekao da očekuje još nekoliko velikih ugovora s europskim operaterima u narednih nekoliko mjeseci. Ugovor je sklopljen nakon što je ZTE izgradio Wimax mrežu za španjolsku kompaniju Telefonicu, te izgradio i nadogradio mobilne mreže za nizozemskog operatera KPN i druge podružnice Telenora, navodi se u izvješću.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close