Kerum odlazi iz Zagreba, dućane je prodao Prehrani

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2012. u 09:40

Zagrebačke dućane Željka Keruma kupio je maloprodajni lanac Prehrana trgovine, koje posluju pod okriljem Zagrebačkih pekarni Klara, u vlasništvu Josipa Plodinca, kojeg su mediji prozvali hrvatskim kraljem kruha, piše Novi list.



PXL

Željko Kerum se zbog poslovnih problemima povukao i iz Zagreba. Zvonko Tičarić , direktor Prehrana trgovine, potvrdio je Novom listu da je ta trgovačka tvrtka kupila svih 11 Kerumovih dućana u Zagrebu, na koji je svoje poslovanje počeo širiti prije četiri godine. “Prehrana trgovina, preuzima u Zagrebu 11 prodavaonica i sve zaposlene u tim prodavaonicama od tvrtke Kerum iz  Splita. S ovim prodavaonicama Prehrana trgovina imat će u Zagrebu ukupno 83 prodavaonice, a planiramo se i dalje širiti u gradu”, rekao je Tičarić.

Vlasnik Zagrebačkih pekarni Klara, kao i Prehrane, a po novom i Kerumovih trgovina u Zagrebu, je Josip Plodinec, kojeg su mediji prije nekoliko godina nazivali hrvatskim kraljem kruha. Proboj na šire tržište ta je obitelj započela sa sisačkom tvrkom Mlin i pekare. Zagrebačke pekare Klara u čijem sastavu posluje Prehrana trgovina, očito se žele jače pozicionirati na tržištu jer im je cilj osvojiti 20 posto tržišta u segmentu prodaje kruha i peciva, piše list. Još u svibnju Kerum je najavio prodaju svih njegovih nekretnina koje nisu u funskciji. “Što se tiče brenda trgovine Kerum, on će ostati i nastaviti djelatnost, ali je upitno tko će biti vlasnik. Najbitnije je da trgovine Kerum nastavljaju s radom, a bit će preuzete i sve obveze”, rekao je tada Kerum.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close