Karamarko: Od policije nemojte očekivati da sudjeluje u neposluhu

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2010. u 17:25

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu kako ne treba očekivati od policije da sudjeluje u neposluhu te da policija svojim nečinjenjem i neprovedbom zakona neće podupirati tzv. građanski neposluh.

Napomenuo je kako je danas razgovarao s predsjednikom Republike Josipovićem te ga izvijestio kako je policija u asistenciji osiguravanja Varšavske ulice postupala na zahtjev gradske uprave i samo postupila po zakonu. “Radili smo prema pravilima struke, a svi policajci su bili upozoreni na zakonito postupanje prema ljudima,” rekao je dodavši kako policija ne može odbiti zahtjev lokalne uprave za provedbom zakona.

Podsjetio je i kako na primjer organizatori sličnih prosvjeda u zapadnoj Europi uvijek računaju na zakonito postupanje policije. Na upit je li akcija prosvjednika politički motivirana, Karamarko je napomenuo kako je vjerojatno da će se sve akcije koristiti u predizborne svrhe.

Smatra kako pitanja kao što je sigurnost, koje su od općega interesa za sve građane ne bi trebala biti predmet iživljavanja, a poglavito na policiji, koja je, kako je istaknuo napravila veliki posao u zadnje dvije godine. Ocijenio je i kako nije zadovoljan traženjem njegove ili bilo koje druge ostavke zbog zakonita postupanja policije.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close