Karamarko i sindikati zajedno u rat protiv Milanovića?

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2012. u 09:00

Šefovi četiriju velikih sindikalnih središnjica prihvatili su poziv novog šefa HDZ-a Tomislava Karamarka na zajednički sastanak koji bi se trebao održati sutra u sindikalnom sjedištu na Krešimirovu trgu. Sastanku bi trebali prisustvovati Vlado Novosel (Savez samostalnih sindikata Hrvatske), Krešimir Sever (Nezavisni hrvatski sindikati), Ozren Matijašević (Hrvatska udruga sindikata) i Damir Jakuš (Udruga radničkih sindikata Hrvatske), piše Jutarnji list.

“Nisam još dobio poziv od HDZ-a, ali ako na sastanak idu ostali čelnici sindikata, ići ćemo i mi. Naši odnosi sa sadašnjom vlasti su ispod svih naših očekivanja. Svakako nas zanima što HDZ ima reći. Uostalom, ovo je sada novi HDZ”, rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata za Jutarnji.

Susret sa sindikalnim liderima jedan je od prvih koraka u Karamarkovu planu izgradnje novog HDZ-a. Karamarko želi učvrstiti odnose s najjačim sindikatima u Hrvatskoj, a u prilog mu idu loša ekonomska situacija te katastrofalne socijalne okolnosti u državi. Aktualna Vlada dosad nije uspjela zaustaviti, pa ni preokrenuti negativne gospodarske prilike, smanjiti nezaposlenost, a nema ni naznaka većih inozemnih investicija u budućnosti koje bi pokrenule rast. Sve su to okolnosti koje idu na ruku opoziciji i susretom sa sindikatima, ali i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Podsjetimo, osim sa sindikatima i poslodavcima, Karamarko se proteklog tjedna sastao i sa predstavncima Stranke umirovljenika, Blokom umirovljenici zajedno, te s čelnikom HSS-a Brankom Hrgom i Ružom Tomašić, šeficom HSP-a dr. Ante Starčević.

(pd)

Komentari (13)
Pogledajte sve


A znaš li ti da je HEP 2010g za vrijeme HDZ-a imao 1,5 mlrd neto dobiti unatoč tome što je uvozi 33% struje?

A iz cega ce se financirati objekti koji trebaju proizvoditi 6 teravati struje koja nam manjka ako ne iz dobiti HEPa?


Eto vidiš prijatelju da se da funkcionirati i bez predrasuda, (davno je Albert rekao „lakše je razbiti atom, nego ljudske predrasude.)

Bas to…Ja sam tebi prisao bez predrasuda i samo iznosim svoje misljenje…A ti si meni nalijepio etiketu advokata kukuriku koalicije, unatoc tome sto nemas pojma tko sam i sta sam…To se zove predrasuda…

[/quote]

Ima jedan savrseni citat:
“Never forget that only dead fish swim with the stream.”

Ili, sto bi Oscar Wilde rekao:
“The public is wonderfully tolerant. It forgives everything except genius.”
[/quote]

Eto vidiš prijatelju da se da funkcionirati i bez predrasuda, (davno je Albert rekao „lakše je razbiti atom, nego ljudske predrasude.) samo bi bilo potrebno društvu (ili široj zajednici) prepustiti da ona prosudi tko je genije, odnosno da ona isto tako veli tko to nije, ovo kad ljudi ocjenjuju sami sebe, bojim se da im se može potkrasti prevelika subjektivnost, pa to opet nije dobro.
Ali me vesele tvoja novija razmišljanja, posebno citati koje si izabrao za postulate.

Ti znas da 33% struje uvozis i da htio ti to priznati ili ne, struju koju potrosis MORAS platiti? Ako neces placati trzisnu cijenu struje, razliku u cijeni ces pokrivati iz proracuna.

Uvjeti koje postavljas je nemoguce ispuniti jer:
jeftinija struja i voda = veci PDV i porezi….i obratno…

A znaš li ti da je HEP 2010g za vrijeme HDZ-a imao 1,5 mlrd neto dobiti unatoč tome što je uvozi 33% struje?
Pošto ste vi prozivali HDZ da su lopovi onda sam ja očekivao da kada kukuriku dođe na vlast onda će struja biti jeftinija jer u HEP-u nema više lopova. A oni digli cijene 25% i izuzeli HEP iz javne nabave tako da se poslovi i nabava struje sklapa direktnom pogodbom?

Što se tiče poreza i troškova:
– znaš li da Poljska ima 8,5 puta više stanovnika od Hrvatske a ima 16 vojvodstava (županija) dok Hrvatska ima 21 županiju i više od 500 općina i gradova. Eto gdje se može rezati…

Avocato non chiamato, con la merda vien pagato

New Report

Close