Kako se slažu pivo i čokolada

Autor: Marija Crnjak , 30. ožujak 2016. u 16:14
FOTO: Thinkstock

Craft Beer Festival, ili kako domaće “craft” pivo može produljiti turističku sezonu.

Craft Beer Festival održat će se od petka do nedjelje u Europskom domu u organizaciji Rene Bakalovića, Kluba Gastronomadi te Ministarstva turizma. Radi se o prvom festivalu s temom podizanja „craft“ pivarstva na razinu stvaranja inovativnog turističkog proizvoda. U nizu predavanja, okruglih stolova i degustacija craft će se predstaviti potencijanim suradnicima, od turističkih agencija do hotela i restorana.

Na Festivalu se očekuju predstavnici TZ Zagreba, HGK, Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, HBOR-a, EBRD, poslovnih banaka, interesnih pivarskih udruženja (the brewers of Europe,…), turističkih agencija, te proizvođača craft piva. Sudjelovanje su također potvrdili proizvođači Aba 5th element, Air craft brewery, Bošnjak pivo iz Sičica, Bura brew iz Poreča, Brlog pivovara iz Zadra, Nova runda, Pivionica, Medvedgrad, Razum iz Samobora, Varionica i Zmajska pivovara. Također, organizatori posebno najavljuju da će na drugom danu festivala biti i Paolo Bertani, art direktor najpoznatije craft pivovare u Italiji, Birra del Borgo

Festival će se odvijati u dvoranama Europskog doma te u Klubu Gastronomada na istoj lokaciji, gdje će biti krafteri sa svojim pivama, paneli, predavanja i stručnih seminara. Klub Gastronomada će biti mjesto gdje će se spajati tematike hrane i kraft piva, prostor za degustacije, kreativne rasprave i trenutne inspiracije kuhara, pivara, gurmana i gastronoma – radit će se i na spajanju čokolade i pive, te pripremi pivskih jela i malih zalogaja.  

"Tragom etabliranih vinskih cesta, cesta maslinovih ulja, ceste paprike, koje na nacionalnom, regionalnim i lokalnim nivoima podižu kvalitetu turističke ponude i stvaraju baze za razvoj aranžmana i ponude van glavne ljetne sezone, craft pivarstvo dobar je potencijal za dalje oblikovanje turističke ponude Hrvatske", ističu organizatori.

Komentirajte prvi

New Report

Close