Kajin strahuje što će biti ako Miletić preuzme stranku

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2012. u 12:25

Posljednji su istupi IDS-ova potpredsjednika i saborskog zastupnika Damira Kajina rezultat straha od mladih generacija koje će, čini se, nakon odlaska Ivana Jakovčića preuzeti IDS, piše Jutarnji list.

To bi ujedno značilo i Kajinovu političku marginalizaciju, pošto on s mladim snagama nema previše kontakta. Pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji ima podršku mladih IDS-ovaca, najizgledniji je nasljednik Jakovčića koji se na lokalnim izborima nema namjere kandidiarti za župana, a na unutarstranačkim za predsjednika IDS-a.

Kajinu dio stranke zamjera svojevrsni “politički autizam”, odnosno zapostavljanje istarske baze na račun aktivnosti u Saboru. Prema tome, Kajin ima vrlo male šanse ako se na idućim unutarstranačkim izborima kandidira za predsjednika stranke. Zamjeraju mu i da je iskoristio smrt mlade IDS-ovke Martine Duras za otvaranje fronte prema Miletiću, i to pozivanjem da se testiraju na drogu. Ipak, dio članova smatra da je Kajin samo nespretno postupio. Šef IDS-a Ivan Jakovčić u određenoj je mjeri stao u Kajinovu zaštitu te rekao da je Kajin njegov politički prijatelj čak i kada se svađaju, no istaknuo je da nema namjere testirati se na drogu jer je previše ponosan da bi pristao na nečije ucjene.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close