Kajin: IDS vode bogataši kojima su važni samo njihovi interesi, to moramo promijeniti

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2012. u 10:25

Damir Kajin jučer je stigao u malo hotel nedaleko od Poreča kako bi se sastao sa itsomišljenicima iz IDS-a. Čekali su ga Steve Žufić, istarski župan u dva mandata, Dino Debeljuh, Milan Uljančić, također jedan od utemeljitelja IDS-a, izvještava Jutarnji list.

IDS-ovci su bili složni: “Moramo nešto poduzeti. Ovako dalje ne ide.”Očito je da se u vodećoj istarskoj političkoj stranci događaju ozbiljne turbulencije. Ne radi se tu samo o neslaganju dvojice najutjecajnijih IDS-ovaca, Ivana Jakovčića i Damira Kajina. Unutar stranke ima sve više nezadovoljnika i što upućuje i na mogućnost stvaranja frakcije protiv Jakovčića. Predvodnik nove frakcije mogao bi biti upravo Kajin oko kojega se okuplja sve više istomišljenika. U IDS-ovim kuloarima govori se da je upravo on na čelu pokreta otpora kojem je cilj rušenje dugogodišnje Jakovčićeve dominacije strankom.

Prema jednoj verziji priče, upravo je Kajin okupio članove IDS-a u malom istarskom selu. Prvo objašnjenje je da želi s njima osnovati novu stranku. Drugo pak tvrdi da želi okupiti istomišljenike kako bi srušio Jakovčića.
No Kajin je rekako kako se radilo o neformalnom druženju, iako priznaje da je glavna tema bio razgovor o budućnosti IDS-a.

“Mi nismo zadovoljni smjerom kojim ide stranka, no ne pada nam na pamet osnivati novu, jer svi smo mi stvarali IDS. Među nama su doista bili i jaki stranački ljudi poput Žufića i Debeljuha, koji imaju svoju težinu unutar IDS-a. A, stranka koja misli o svojoj budućnosti sluša i drugo mišljenje”, istaknuo je Kajin za Jutarnji.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close