Kad on gubi, gubi milijune, toliko vrijedi njegov dan

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2012. u 11:25

Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, zanimljivim je uvodom pozdravljen u tekstu Nedjeljnog Jutarnjeg, koji donosi njegov prvi istup u medijima “o dugovima, divljajućoj cijeni dionice, tržišnim problemima i spekulacijama o propasti hrvatskog građevinskog giganta”.

“Kada on gubi novac, onda je riječ o milijunima kuna. Toliko vrijedi njegov dan, ono što on pokrene kada uposli svoju kompaniju”, stoji u uvodu. Podsjećajući da su dionice njegove kompanije upravo skočile te da kompanija na burzi djeluje jako živo iako se istodobno nalazi u problemima, list piše kako je “možda kompanija na odlasku, ali Oppenheim ne pokazuje uzbuđenje ni zabrinutost zbog toga”. Kompaniji nedostaje love za pokriće vlastitih dugova, ali je, na sreću, sve što posjeduje još uvijek puno iznad onoga koliko iznose dugovi, zaključuje se u tekstu. “Teško je racionalno objasniti skok vrijednosti dionica”, kaže Oppenheim, “bez imalo oduševljenja što mu kompanija vrijedi dvostruko više”. Dodaje za list kako “nije bilo nekog posebno velikog razloga, osim najava investicija što je pak diglo cijeli građevinski sektor pa su oni koji imaju interesa u spekulacijama uspjeli podići cijenu i utržiti neki novac”. Ističe kako je trgovanje na burzi svedeno na svega nekoliko velikih igrača.

“Oni diktiraju cijenu, ali pravog tržišta kapitala u Hrvatskoj još, nažalost, nema”, govori i dodaje kako se dogodilo da je u jednom danu na računu Ingre bilo puno novca a rezultat je igre, spekulacija na burzi. “U pravilu se ovakvi skokovi ne bi smjeli događati jer nije postojala nikakva vijest, nikakav razlog za takvu ekspanziju no kako je na tržištu svega nekoliko igrača, moguće je i da se dogodi veliki skok i veliki pad. Tu nema zakonitosti jer nam se događalo da kada smo imali najbolje rezultate, vrijednost dionice je pala za 20 posto, a opet, s lošim rezultatima smo rasli”, objašanjava i dodaje kako se “Ingra dobro, super drži s obzirom na ostatak sektora”.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Stečaj je očit po izrazu lica čovjeka na slici. Jel zna itko tko je to ? 😉

Kontradiktorno , diplomatski neuvjerljivo i zabrinjavajući oportuni stavovi svih koji rade s dionicama Ingre…
uključujući i brokere Ingre ….

New Report

Close