Kad im ponestane novca, tuže Apple da im je ukrao ime

Na tržištu je sve veća borba oko zaštite imena brenda, pogotovo onih imena koja donose veliku zaradu. Zbog imena iPad i Apple se našao na sudu.

Yahoo piše o sporu između Proview Electronicsa, proizvođača kompjuterskih monitora i LED svjetala, i Applea - zbog zaštite imena iPad. Proview tvrdi da je ime iPad registrirao u Kini i drugdje, prije više od deset godina i želi da Apple prestane prodavati ili stvarati popularna tablet računala pod tim imenom. S druge strane, Apple kaže da je Proview prodao svoja prava na ime iPad 2009. godine, iako u Kini registracija nikada nije prenesena.

You Yunting, odvjetnik specijaliziran za zaštitu znakova i imena te patente, tvrdi da se područje zaštite imena i znakova sve više razvija i posvećuje mu se sve više pažnje. Yunting također tvrdi da Proview Electronics ne bi tužio Apple da se ne nalazi u financijskim problemima. “U Kini je danas registrirano ili je u postupku razmatranja registracije sve, od aPada do zPada – i to od strane poduzeća koja ne mogu napraviti proizvode koji bi se natjecali s iPadom ili ne mogu napraviti proizvode uopće ”, kaže Mark Cohen, gostujući profesor na Fordham Law Schoolu.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!