Josipović: U MORH-u je načinjena moralna i financijska šteta

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2012. u 20:00

Predsjednik Republike Ivo Josipović, na upit novinara da komentira “aferu” u Ministarstvu obrane (MORH) gdje su neke djelatne vojne osobe uz plaće primale i invalidske mirovine, kazao je danas kako je riječ o moralnoj i financijskoj šteti.

U ovoj aferi je nastala veća moralna nego financijska šteta iako je riječ naravno i o financijskoj. U svakom slučaju riječ je o propisima koje je donio netko izvan vojske, a u vojsci netko to koristio, rekao je Josipović, koji je poslijepodne na zagrebačkom Jarunu bio nazočan prigodnom programu u povodu obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske. Inače, dodao je predsjednik Josipović, danas kada slavimo Dan Oružanim snaga RH, treba ponajprije istaknuti kvalitete koje naša vojska ima. One su se potvrdile ne samo u Domovinskom ratu koji je pobjedonosno završio, nego i u mnogim misijama UN-a i NATO-a, kao i u onim aktivnostima u kojima je Hrvatska vojska pomagala u Hrvatskoj – kod elementarnih nepogoda, požara, poplava ili nestašica vode.

Mislim da možemo svim pripadnicama i pripadnicima HV-a čestitati na onome što rade, a naravno sve nedostatke ćemo ukloniti, naglasio je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović. Na pitanje novinara je li kontaktirao s novoizabranim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikoliće, predsjednik Josipović je rekao kako još nije ni formalno ni neformalno. Također ponovio je svoje ranije stajalište kako Nikolićeva izjava da je Vukovar srpski grad, u koji se Hrvati nema zašto vraćati, “nije u duhu pomirenja i dobrosusjedskih odnosa”. Na Rekreativno-športskom centru Jarun danas se, u povodu obilježavanja 21. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) održava Taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojba Oružanih snaga RH i Ministarstva unutarnjih poslova.

Također postavljenja je izložba eksponata Vojnoga muzeja Ministarstva obrane RH, a posjetitelji mogu razgledati i izdanja Hrvatskih vojnih glasila te se informirati o projektima vezanim za rad u Oružanim snagama. Posjetiteljima su predstavljeni i proizvodi braniteljskih zadruga, te su izvedeni padobranski skokovi. Pripremljen je i prigodni letački program akro grupe “Krila Oluje”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close