Josipović raspisao izbore

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2011. u 15:00

Predsjednik RH Ivo Josipović potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca, potvrđeno je danas u Uredu Predsjednika.

Izbori će se u diplomatskim i konzularnim predstavništvima održati 3. i 4. prosinca, a odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će danas objavljena u Narodnim novinama. Nakon objave odluke u Narodnim novinama počinje teći rok od 14 dana do kada kandidati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) moraju predati svoje prijedloge kandidacijskih lista. Nakon što zaprimi liste, DIP ih u roku od 48 sati mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, a danom objave izbornih lista počinje izborna promidžba.

Josipović je izbore raspisao na temelju odluke o raspuštanju parlamenta, koju je Hrvatski sabor donio prošloga petka. U Uredu Predsjednika najavljuju da će se Josipović u srijedu, 2. studenoga u 19:30 sati porukom obratiti hrvatskoj javnosti, u kojoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Hrvatske da izađu na izbore i tako obave svoju građansku dužnost.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close