Josipović primio glavnog tajnika NATO-a

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2012. u 09:15

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u četvrtak navečer glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena, priopćio je Ured predsjednika.

Susretom su dominirale teme o kojima se raspravljalo i na nedavno održanom sastanku na vrhu članica NATO-a u Chicagu: Afganistan i hrvatski doprinos stabilizaciji te zemlje, koncept pametne obrane koji će osigurati da Savez zadrži sposobnosti učinkovitog odgovora na nove izazove te jačanje partnerstva.

Glavni tajnik pohvalio je dosadašnje hrvatsko sudjelovanje u operaciji ISAF u Afganistanu te se posebno zahvalio na spremnosti Hrvatske da i nakon 2014. godine ostane angažirana u obuci afganistanskih snaga sigurnosti.
Predsjednik Josipović još jednom je naglasio da Hrvatska čvrsto zastupa politiku otvorenih vrata te da je spremna pomoći i zemljama regije u približavanju NATO-u, navodi se u priopćenju.

Rasmussen je jedan od sudionika ovogodišnjeg Croatia Summita, sedme po redu međunarodne konferencije predsjednika vlada, ministara vanjskih poslova i drugih predstavnika država i organizacija iz Europe, sjeverne Amerike i južnog Sredozemlja koja se danas i i sutra održava u Dubrovniku.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close