Milijunske uštede na racionalnijoj potrošnji energije

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2014. u 08:59
Izvor: Thinkstock

Konferencija Energetska učinkovitost otvara mogućnost da se na jednom mjestu steknu informacije potrebne za realizaciji tih projekata.

Energetska učinkovitost jedan je od najbrže rastućih investicijskih sektora u Hrvatskoj. Zahvaljujući bogatim poticajima državnih vlasti, ali i sve višim cijenama energije, ulaganja u projekte energetske učinkovitosti faktički su jedina vrsta investicijskih projekata u Republici Hrvatskoj koja se može realizirati bez rizika, bez ulaganja vlastitog kapitala, te uz vidljive pozitivne financijske efekte već prvog dana nakon završetka investicije.

Konferencija „Energetska učinkovitost” zamišljena je kao godišnji pregled najuspješnijih projekata realiziranih u sektoru u 2014., kao i prezentacija poticajnih mogućnosti i projekata nadležnih državnih institucija u narednoj 2015. godini.

Najveći dio tih poticajnih mogućnosti i sljedeće, kao i ove, godine bit će usmjeren prema jedinicama lokalne samouprave, kao nositeljima investicijskih projekata, često i uz sufinanciranje od 40 posto.

Posjet konferenciji Energetska učinkovitost otvara mogućnost da se na jednom mjestu u samo jednom danu steknu sve ključne informacije potrebne za realizaciji tih projekata i iskorištavanje novca koji se hrvatskim gradovima i općinama nudi i to u strateški bitnom razdoblju budžetskog planiranja za nadolazeću godinu.

Što sve nudi konferencija Energetska učinkovitost?

  • Ekskluzivna prezentacija terminskih planova i uvjeta sufinanciranja Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u 2015. godini.
  • Mogućnost izravnog kontakta s predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ostalih nadležnih državnih institucija.
  • Uvid u najkvalitetnije već izvedene projekte energetske učinkovitosti u zadnjih godinu dana, kao putokaz za buduća ulaganja.
  •  Svi sudionici dobit će priručnik o ulaganju u energetsku učinkovitost koji sadrži pojednostavljeni prikaz svih regulatornih i drugih uvjeta potrebnih za ulaganje u energetsku učinkovitost
  • Pregled trenutno najboljih dostupnih tehnoloških rješenja u području energetske učinkovitosti, te kontakt s predstavnicima tvrtki koje ih zastupaju
  • Uvid u dostupne modele financiranja ovakvih projekata u ponudi komercijalnih banaka i HBOR-a

Konferencija Energetska učinkovitost prvi je korak k velikim investicijama i milijunskim uštedama na racionalnijoj potrošnji energije. Jeste li dovoljno bogati da tu priliku propustite?

Prijavite se ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close