Jeremić: Srbija nikada neće priznati Kosovo

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2010. u 18:30

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić danas je, nakon izricanja mišljenja ICJ-a o legalnosti kosovske neovisnosti, izjavio kako kako Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu neovisnost Kosova.

Jeremić je u obraćanju novinarima u Den Haagu, gdje je vodio izaslanstvo svoje zemlje, kazao kako Srbija mora nastaviti s principijelnom politikom i svojom mirnom diplomatskom i političkom borbom za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

“Pred nama su teški dani, pred nama su velika iskušenja, ali to nije prvi put. Od presudne je važnosti da se očuvaju mir i stabilnost svuda na teritoriju pokrajine, od presudne je važnosti da naši građani ne nasjedaju na bilo kakve provokacije, ukoliko ih bude, i od presudne je važnosti da zadržimo staloženost, upornost i odlučnost i da u nastavku ove borbe ostanemo jedinstveni”, kazao je šef srbijanske diplomacije.

Danas smo čuli samo tehničko mišljenje ICJ-a, a nismo čuli je li tko imao pravo na odcjepljenje, rekao je Jeremić, najavivši da će se prava rasprava o tome voditi u Općoj skupštini UN-a.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close