Jarunski apartmani za vitalne umirovljenike predani na uporabu

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2012. u 14:30

I dok mnogi bogati umorivljenici svoje rane oslobođene radne obaveze provode u specijaliziranim naseljima u Španjolskoj ili Italiji, u Zagrebu je specifičan način zbrinjavanja i skrbi o osobama treće životne dobi zaživio na zagrebačkom Jarunu.

U Hrgovićima je, za osam osoba treće životne dobi koje su fizički i mentalno vitalne, te su odlučile svoju treću životnu dob oplemeniti dodatnim aktivnostima poput joge, učenja stranih jezika ili slikanja na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Milan Bandić otvorio je prostorije Zajednice stambenih jedinica Zaklade Zajednički put namijenjene stanovanju.

Riječ je o gotovo 400 četvornih metara životnog prostora odnosno 4 apartmana, u koje je Grad uložio 750 tisuća kuna kako bi se starijim osobama pružio kvalitetan život po pristupačnim cijenama uz stručnu skrb te dodatne aktivnosti.

– Ovo nije smještaj poput onog u Domu, mi nismo institucionalni vid skrbi, ovdje je riječ o životu kakvo starije osobe iznad 65 godina mogu imati u svojim stanovima ili kućama, opušteno i obogaćeno novim sadržajima, oslikala je Ines Vrban, upraviteljica Zaklade.

Milan Badnić nije skrivao zadovoljstvo kada je riječ o ovom projektu, ističući kako se radi o pionirskom zahvatu u Hrvatskoj u području skrbi o starijim osobama.

– Šest i pol godina čekali smo da ovaj projekt zaživi, da ovo dijete prohoda. Ali njime pokazujemo osjetljivost i obazrivost prema starijim osobama, koje osim u Zagrebu trebaju biti za primjer i ostalim hrvatskim sredinama, poručio je gradonačelnik.

Mjesečna cijena smještaja u ovakvom vidu apartmana stoji 2700 kuna, a već postoji lista čekanja na useljenje.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close