Izilet – ambiciozan slovenski niskobudžetni projekt

Autor: Igor Prstec , 28. studeni 2006. u 13:00

Iako je dolazak irskog Ryanaira na slovensko tržište, točnije na Aerodrom Maribor, zapeo u pregovorima vodstva mariborske zračne luke i irskog avioprijevoznika, prema pisanju slovenskog dnevnika Delo, Slovenija od svibnja sljedeće godine dobiva novog niskotarifnog zračnog prijevoznika. Radi se novoj kompaniji Izilet koju je u ožujku ove godine registrirao 30-godišnji Izidor Janc, trenutno pripravnik i kopilot Austrian Airlinesa. Kompanija je registrirana sa sjedištem na mariborskom aerodromu, a u floti kompanije će se naći dva zrakoplova Airbus A320.
Janc nije objasnio financijsku pozadinu svog projekta već je za Delo izjavio da je tržište čartera u Sloveniji, Hrvatskoj te cijeloj regiji vrlo slabo razvijeno u čemu vidi priliku za rast i širenje poslovanja. Flotom bi upravljali slovenski piloti, a cijene će biti konkurentne niskobudžetnim prijevoznicima.
Ambiciozni Janc je navodno već potpisao ugovore s nekim slovenskim, hrvatskim, austrijskim, njemačkim i talijanskim touroperateima, preko kojih mu se otvara 86 destinacija u Europi, Sjevernoj Africi i Bliskom Istoku, a najavio je i linije za sjevernu i južnu Ameriku, Afriku i Aziju.

Komentirajte prvi

New Report

Close