Ivanić-Grad i Ina organizirali Gospodarski forum

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2011. u 16:25

U Ivanić-Gradu je danas održan Gospodarski forum u organizaciji Ine i Grada Ivanić-Grada. Na ovom susretu gospodarstvenika predstavljene su mogućnosti jačanja suradnje između Ine i ostalih gospodarskih subjekata te daljnjeg povezivanja sa sadašnjim i potencijalnim budućim dobavljačima s područja Grada i okolice, izvijestili su Ine.

U ime Ivanić-Grada, forumu je nazočio gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić, dok su u ime Ine na forumu bili prisutni Berislav Gašo, izvršni direktor za korporativne servise, Želimir Šikonja, izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju, Dubravko Novosel, direktor Okruga Posavina čiji je dio i područje Ivanić-Grada na kojem je Ina prisutna niz godina, zatim György Szűcs, direktor Sektora nabave, te Igor Vrban, predsjednik Uprave Crosca i Tvrtko Perković, predsjednik Uprave STSI-ja. Način poslovanja Sektora nabave Ine prezentirali su Josip Divić, direktor Službe nabave za investicije, i Lana Gojak, direktorica Službe nabave za indirektne materijale i održavanje.

Kroz prezentaciju su predstavnici domaćih kompanija dobili uvid na koji način funkcionira proces nabave u Ini te detalje o različitim investicijskim projektima koji će se odvijati na ovom području, a u koje su pozvani da se uključe. Nakon održanog foruma, Berislav Gašo je naglasio kako je Ina dobavljačima s područja Ivanić-Grada predstavila sve potrebne informacije o aktivnostima kompanije i procesima nabave te ih pozvala na suradnju. ‘’Sadašnji pozitivni poslovni rezultati pokazuju kako je Ina spremna za izazove nadolazećeg razdoblja, a jačanje postojeće i stvaranje nove suradnje s dobavljačima ovog područja važno je i za ukupno hrvatsko gospodarstvo’’, zaključio je.

”Na ovom području Ina je prisutna već desetljećima, a najnoviji projekt ulaganja u do sada nekorištenu metodologiju pridobivanja ugljikovodika, EOR projekt, kojim ćemo u narednih nekoliko godina uložiti više od pola milijarde kuna upravo na području polja Žutice, odnosno Ivanić-Grada, više je nego dovoljan pokazatelj da Ina namjerava i dalje ulagati u razvoj ovog područja te da nam je u tom smislu uspješna suradnja s lokalnim gospodarstvenicima prioritetna”, rekao je Želimir Šikonja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close