IRB: Izjave Danice Ramljak o smjeni nisu istinite!

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2012. u 11:45
Danica Ramljak / PXL

Danica Ramljak smjenjena je zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja financijskih sredstava Instituta, prekoračenja ovlasti…, ističu u IRB-u

– Zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja financijskih sredstava Instituta, prekoračenja ovlasti, nepoštivanja odluka središnjih tijela Instituta, neuspjelog procesa restrukturiranja, prijetnji i vršenja pritiska na zaposlenike te sumnji u znanstvenu kompetentnost, 21 od ukupno 27 članova Znanstvenog vijeća Instituta izglasalo je nepovjerenje te zatražilo ostavku dr. Ramljak – reagirao je Institut Ruđer Bošković, a povodom smjene bivše ravnateljice Instituta Danice Ramljak koja je s te dužnosti razriješena na sjednici IRB-a 6. travnja.

– Nedavni dopis Državnog inspektorata o obavljenom inspekcijskom nadzoru kod Instituta Ruđer Bošković koji je dr. Ramljak plasirala u medije, prema kojem je “ispunjavala posebne uvjete glede stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto ravnatelja”, i koji je javnosti prezentiran kao “potvrda Državnog inspektorata da UV nije imalo razloga smijeniti dr. Ramljak”, nevjerodostojno je prezentiran hrvatskoj javnosti. Predmet spora u konkretnom slučaju nije ispunjavanje posebnih uvjeta za sklapanje ugovora o radu dr. Ramljak na mjesto ravnatelja, već ispunjavanje općih uvjeta, predviđenih pozitivnim propisima RH i internim pravnim aktima Instituta – ističe se u priopćenju. Navode kako Danica Ramljak nije zaslužna za otkrivanje korupcije na IRB-u.

– Prve istrage oko financijskih nepravilnosti na IRB-u počele su još prije dolaska dr. Ramljak na mjesto ravnatelja, stoga su rezultati istrage produkt zajedničkih napora svih zaposlenika Instituta te su tvrdnje i zaključci, koji se nameću u pojedinim medijima, da je dr. Ramljak isključivo zaslužna za njihovo razotkrivanje netočni – navode.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close