Irak srbijanskim tvrtkama nudi suradnju u području energetike

Autor: Poslovni.hr , 05. siječanj 2011. u 13:40

Naftna industrija Srbije (NIS) ima mogućnost proširiti posao istraživanja i eksploatacije nafte u regiji i u Iraku, izjavio je ministar energetike Srbije i predsjednik Skupštine dioničara NIS-a Petar Škundrić.

Istaknuo je da NIS trenutačno ima nalazišta nafte u Srbiji i Angoli, te da postoji mogućnost da se posebni aranžmani naprave u Rumunjskoj, nekim bivšim republikama Sovjetskog saveza i Iraku, prenosi Blic Online. Škundrić je kazao da je Irak ponudio ozbiljnu suradnju Srbiji i srpskim kompanijama u području energetike uključujući sektor nafte i plina i naglasio da je o tome ima ozbiljne razgovore s iračkim ambasadorom u Beogradu Falahom Abdulsadom.

Srpski ministar energetike je kazao da slične ponude postoje i iz nekoliko drugih zemalja. “Vjerojatno ću zajedno sa predstavnicima naftne industrije u februaru 2011. godine putovati u Teheran, gdje ćemo razgovarati o sličnim mogućnostima”, kazao je Škundrić. Naglasio je da je NIS povećao investicije u istraživanju i eksploataciji nalazišta nafte.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close