Intervju: Ivan Crnjac, Todorićev čovjek za najvažnije zadatke

Autor: Danijela Jozić, VLM , 30. listopad 2011. u 14:25

Za Agrokor je 2011. definitivno godina u znaku Mercatora. Drugi natječaj, koji je u tijeku, Agrokoru ovaj put daje velike izglede, no iz koncerna je teško dobiti komentar oposlu desetljeća. Glavni operativac za Mercator je Ivan Crnjac, član Uprave Agrokora u čijoj je nadležnosti “strategija, spajanja i preuzimanja i tržište kapitala.”



Ivan Crnjac / PXL

Crnjac nas ispravlja odmah na početku “za nas 2011. nije samo godina Mercatora nego i još jedna godina velikog poslovnog uspjeha jer smo dokazali da i u izazovnim vremenima svojom poslovnim rezultatima možemo iskoračiti i dalje razvijati. S Mercatorom imamo dužu povijest. Uvijek međusobna konkurencija, jedni i drugi sa fokusom na Adria regiju pa sredinom 2000. godine projekt Herkul. I onda nekoliko pokušaja prodaje. Trenutno je aktualna prodaja većinskog paketa,” rekao nam je Ivan Crnjac koji je intervju dao za Business People nekoliko dana uoči isteka roka za predaju neobavezujućih ponuda za 51 posto Mercatora, naravno, uz uvijet da o detaljima tog posla ne ispitujemo. Čak i u neformalnom dijelu razgovora od najmlađeg člana Uprave Agrokora nemoguće je bilo što doznati.

PD: Ako se dogodi da preuzmete Mercator, to je jedan od naznačajnijih događaja u povijesti Agrokora. Riječ je o dvije milijarde eura vrijednoj akviziciji.
Rekao bih da je to značajno za čitavu regiju, nesamo Agrokor. Zajedno Mercator i Agrokor postaju najveća kompanija u maloprodaji od Poljske do Turske i timeizrastamo iz najveće regionalne kompanije u europskog igrača, koji ne samo veličinom, već i menadžmentom i znanjem može konkurirati i najvećim svjetskim kompanijama i na taj način doprinjeti razvoju regije. Ovo je fantastična prilika za proizvođače u zemljama regije, jer ćeimati kompaniju koja poznaje njihove proizvode i koja kao temeljni dio svoje poslovne politike ima snažnu podrš’ku u domaćoj proizvodnji i koja će biti glavni pokretač njihovog razvoja u budućnosti.

Cijeli intervju u kojem Crnjac objašnjava koja je njegova uloga u “poslu desetljeća”, kakav mu je privatno odnos s obitelji Todorić te kako svoje obveze stiže uskladiti s obiteljskim životom pročitajte u drugom broju magazina Business People.

Komentirajte prvi

New Report

Close