InterInvest prestaje upravljati ZIF-om Velebit

Autor: Poslovni.hr , 06. studeni 2009. u 16:20

Tvrtka za upravljanje investicijskim fondovima InterInvest danas je na Zagrebačkoj burzi objavila odluku o raskidu Ugovora o upravljanju i prestanku upravljanja zatvorenim investicijskim fondom s javnom ponudom Velebitom.

Kako se navodi, utvrđuje se postojanje okolnosti koje InterInvest onemogućavaju u daljnjem nastavku obavljanja poslova upravljanja Velebitom, te se raskida ugovor o upravljanju sklopljen 28. prosinca 2006. godine izmedu navedenih društava. Ugovor o upravljanju smatra se raskinutim s danom 5. studenim 2009. godine kao danom donošenja Odluke o raskidu Ugovora o upravljanju i prestanku upravljanja Fondom, te danom obavijesti Nadzornog odbora Fonda i Nadzornog tijela odonošenju Odluke.

Također se navodi da će u skladu s člankom 4. stavak 5. Pravilnika o obveznom sadržaju ugovora izmedu zatvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom i društva za, a u cilju cjelovitog i urednog prijenosa poslova upravljanja Fondom na drugo od strane Nadzornog tijela ovlašteno društvo za upravljanje, InterInvest poslove upravljanja Fondom nastaviti obavljati tijekom nastupajućeg vremenskog razdoblja od šest mjeseci računajući od dana donošenja Odluke.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close