Inovativni proizvodi – upoznajte DOT panoramsku kameru za iPhone

Autor: Ivan Jozić , 25. listopad 2011. u 11:15

Tržište dodataka za mobitele bogatije je za još jedan inovativni proizvod: Dot, panoramska kamera za iPhone od danas je dostupna na tržištu SAD-a. Kogeto, malo poznata njujorška kompanija nada se da će ovim, kako objašnjavaju “cool dodatkom za mobitel” postići globalni uspjeh. Za sada su im izgledi solidni – proizvod se još uvijek slaže na police, a narudžbe se broje u tisućama.




Skokoviti rast potražnje za pametnim telefonima natjerao je do tada nevezane industrije da se prilagode novim zahtjevima potrošača. Primjer je softverska industrija aplikacija vrijedna je stotine milijuna dolara: industrija koja diljem svijeta poznaje samo rast, zaradu i zapošljavanje stručnih kadrova.

Ni hardverska rješenja ne zaostaju po maštovitosti: jedno od njih je jeftina panoramska kamera američkog proizvođača Kogeto kojoj je osnovna funkcija – biti dodatak iPhone-u. DOT snima 360 stupnjeva oko telefona na koji je postavljena.

Snimljeni video vrlo se jednostavno postavlja na društvene mreže. Kamera dolazi u nekoliko boja, i ne treba ju puniti odvojeno od telefona. Target kupce Kogeto prepoznao među mlađom populacijom – prvi slogan koji prati proizvod je “ostavite kameru – uživajte u tulumu.”

Kamera će se u SAD-u prodavati po cijeni od 79 dolara.


Komentirajte prvi

New Report

Close