Infineonu potrebna državna jamstva?

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2009. u 11:05

Njemački proizvođač čipova Infineon pregovara s vladom o državnim jamstvima u vrijednosti nekoliko stotina milijuna eura, objavio je jučer Welt am Sonntag.

Citirajući dobro obaviještene izvore, novine su objavile da su izvršni direktor kompanije Peter Bauer i njezin financijski čelnik Marco Schroeter već dugo u kontaktu s uredom kancelarke Angele Merkel u vezi s mogućom državnom pomoći. Glasnogovornik Infineona nije bio dostupan za komentar, međutim Welt am Sonntag je objavio da je kompanija opovrgnula izvješće.

Proizvođač čipova zabilježio je pad prometa zbog pada potražnje u automobilskom i telekomunikacijskom sektoru. U veljači je Infineon izvijestio o neto gubitku od 404 milijuna eura u tri mjeseca od listopada do kraja prosinca prošle godine. Objavio je također da će mu prodaja vjerojatno pasti za 10 posto u aktualnom kvartalu.

U kompaniji su pojačali program rezanja troškova, predstavivši mjere parcijalne nezaposlenosti za oko 9.000 radnika i rezanje programa bonusa za članove uprave.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close